Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Θετικά υποδέχθηκαν τα μέτρα Ευρωπαίοι ηγέτες και διεθνή ΜΜΕ

Θετικά υποδέχθηκαν τα στελέχη της Κομισιόν με μπαράζ δηλώσεων τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Σεβασμό για τα μέτρα εξέφρασε και η Γερμανία, αποκλείοντας όμως για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο βοήθειας προς την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των μέτρων δήλωσε ικανοποιημένος, καθώς όπως είπε «το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας για την διόρθωση του ελλείμματος τέθηκε πλέον σε εφαρμογή»
«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει, αν κριθεί αναγκαίο, στην οικονομική βοήθεια των εταίρων», τόνισε και ο πρόεδρος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σχολιάζοντας τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης είπε ότι «αυτή η εξαγγελία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να επιτύχει τους στόχους». Αλλά και η Γερμανία καλωσορίζει τα νέα μέτρα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι η Μέρκελ είχε αργά το βράδυ της Τρίτης σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της.

Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι «την Παρασκευή δεν θα προσφέρουμε στην Ελλάδα μέτρα βοήθειας, αλλά την επιβεβαίωση των καλών σχέσεων Γερμανίας και Ελλάδας». Θετικά αντιμετώπισαν τις ανακοινώσεις και τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ. Ο αναλυτής του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Ρίτσαρντ Χάντερ σχολίασε ότι «το τελευταίο που θέλει η ΕΕ, είναι να αποκλείσει κάποιο απ’ τα μέλη της, γιατί έτσι θα έκανε κακό στην ίδια και στο νόμισμά της. Γι’ αυτό και η σημερινή είδηση είχε θετική ανταπόκριση».

Η ανταποκρίτρια του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN στην Αθήνα Νικόλ Ιτάνο μετέδωσε ότι «πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει τα νέα μέτρα και αναγνωρίζει την ανάγκη αλλαγών». Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει νέα μέτρα για το έλλειμμα για να αποτρέψει την καταστροφή». Ο Γερμανικός Τύπος αναφέρει, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιέζουν, ώστε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών-μελών και όχι οι διεθνείς οίκοι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες