Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Το λευκό πέπλο του χιονιού που κάλυψε πολλές περιοχές της χώρας και το τσουχτερό κρύο σε όλη την επικράτεια δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα.

Η κακοκαιρία εξπρές, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά 20 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 24 ώρες, δημιούργησε σκηνικό βαρυχειμωνιάς, που παρά την προσωρινή βελτίωση, το βράδυ θα επανακάμψει.

Τα χιόνια στην Αττική έφεραν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, στην Κρήτη τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στην ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου, ενώ χιόνισε ακόμα και στις Σποράδες, αλλά και στις Κυκλάδες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Σάμου λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου, καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα. Αποκλεισμένα χωριά υπάρχουν στην Εύβοια και συγκεκριμένα στις περιοχές Πλατανιστός, Αντιά, Κόμητο, Καψούρι, Θύμι, Ζαχαριά, Αμυγδαλιά, Σχιζάλι και Πρινιά.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεως και παγετού ισχύουν στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω και στις κοινοτικές οδούς Αγίας Τριάδας και Κατσιμιδίου της Ιπποκράτειου Πολιτείας στις Αφίδνες Αττικής, ενώ η περιφερειακή Παλαιάς Πεντέλης δόθηκε στην κυκλοφορία. Στην Εύβοια κλειστός είναι ο δρόμος Λεπούρων – Καρύστου, από το 24,5ο χλμ έως το 57ο. Στην Κρήτη κλειστοί είναι η επαρχική οδός Έξω Ποταμούς – Οροπέδιο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο από το Ηράκλειο προς Οροπέδιο Λασιθίου, η επαρχιακή οδός Βιάννου – Αγίας Βαρβάρας, η επαρχιακή οδός Ηρακλείου – Μοιρών και Ηρακλείου – Βιάννου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη Λεωφόρο Φυλής – Δερβενοχωρίων, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στη Λ. Φυλής από το 13ο χλμ έως Φυλή, λόγω παγετού. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται επίσης σε Αχαΐα, Κορινθία, Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Σάμο, Λασίθι, Ρέθυμνο, ενώ στη Νότια Εύβοια από το Αλιβέρι μέχρι την Κάρυστο έχει διακοπεί η ρευματοδότηση λόγω βλάβης στα καλώδια υψηλής τάσης.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά, τη Ραφήνα, το Λαύριο και στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη από 8 έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει.

Εν τω μεταξύ, επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε στο Ρέθυμνο, στην ορεινή περιοχή στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, αφού τέσσερα άτομα παγιδεύτηκαν κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Τα τέσσερα νεαρά άτομα έφθασαν στην περιοχή με οχήματα 4χ4, αλλά διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να κινηθούν. Λόγω της κακοκαιρίας η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν δύσκολη, ενώ στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζήτησε και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, ο πρωθυπουργός. «Έδωσα εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές και άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.



πηγη
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες