Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Λούκα Κατσέλη: Είμαστε σε καλό δρόμο, θα τα καταφέρουμε

"Χαίρομαι για τις προσπάθειες που κάνετε, τις διαβάζω. θα τις μάθω τώρα από πρώτο χέρι" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

"Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να σωθούν θέσεις εργασίας, αλλά και για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Ολοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να βάλουν πλάτη. Ο διάλογος είναι συνεχής και με τους εσωτερικούς και με τους διεθνείς εταίρους. Είμαστε σε καλό δρόμο, θα τα καταφέρουμε", απάντησε η κ. Κατσέλη.

"Το εύχομαι", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ξεκίνησε η συνάντηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

" Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρυθμιστούν", δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι αν οι λεπτομέρειες αυτές ρυθμιστούν σήμερα τότε το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, αλλιώς την ερχόμενη εβδομάδα.

"Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, τον ενημέρωσα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να μπορέσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους", ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, η κ. Κατσέλη, είπε ότι το μνημόνιο ισχύει, είναι νόμος του κράτους, υπάρχει όμως περιθώριο για βελτιωτικές κινήσεις και επανέλαβε ότι "βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

πηγη

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες