Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Μπιλμπάο, σαν την ΑΕΚ του 2005!»

«Μπιλμπάο, σαν την ΑΕΚ του 2005!»Η Μπιλμπάο έχει... τρελάνει την Ισπανία με τη φρενήρη πορεία της στα ισπανικά πλέι οφ και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη βασκική ομάδα δεν είναι άλλος από τον Φώτη Κατσικάρη.


Ο Ελληνας προπονητής μίλησε στον «Sentra 103.3» για το 2-1 της Μπιλμπάο επί της Ρεάλ, το «όνειρο» που ζει στην Ισπανία και το... βηματάκι που χρειάζεται να κάνει ακόμα για να προκριθεί στους τελικούς της ACB.
«Η ομάδα μου έχει δημιουργηθεί μεγάλη αίσθηση στην Ισπανία, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίον κερδίσαμε το χθεσινό παιχνίδι. Στην πόλη υπάρχει μια τρέλα που δεν περιγράφεται. Το ότι μιλάνε στους δρόμους για μπάσκετ είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μου» τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος ανέλαβε τη Μπιλμπάο από τη προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και όπως είπε και ο ίδιος στον «Sentra 103.3», απέχει πλέον... «ένα βηματάκι, ένα βήμα, ένα σάλτο... δεν ξέρω», από την πρόκριση στους τελικούς!


«Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Είναι μεγάλο κατόρθωμα, γιατί η Μπιλμπάο είναι μια ομάδα που ξεκίνησε σαν οικογένεια πριν από 10 χρόνια και άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα τις κατηγορίες και βρίσκεται στην ACB εδώ και έξι χρόνια. Με την παρουσία μας, τον τρόπο που παίζουμε, δίνουμε ένα ιδιαίτερο χρώμα στο πρωτάθλημα» συνέχισε ο Ελληνας τεχνικός.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη στον Sentra 103,3:


Για το ότι η πορεία της Μπιλμπάο έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Ισπανία: «Είναι αλήθεια. Γενικά, τόσο το χθεσινό παιχνίδι όσο και το πώς ξεκινήσαμε στα πλέι οφ, αποκλείοντας τη Βαλένθια, είναι θέμα συζήτησης στην Ισπανία. Μας δίνει μεγάλη χαρά αυτό, και ειδικά το πως κερδίσαμε το παιχνίδι και το πως έχει γίνει η σειρά του 2-1. Αύριο παίζουμε στο Μπιλμπάο και στην πόλη υπάρχει μια τρέλα η οποία δεν περιγράφεται. Η Αθλέτικ είναι θρησκεία για την πόλη, καθώς έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, να παίζουν παίκτες μόνο από τη Βασκωνία. Είναι πάρα πολύ περήφανοι και είναι ένα ιδιαίτερο κοινό στην Ισπανία. Τις τελευταίες μέρες, ζουν και αναπνέουν όλοι εδώ για την Αθλέτικ και με την πορεία μας καταφέραμε πλέον να μιλάνε και για το μπάσκετ».


Για το ισπανικό πρωτάθλημα και τις διαφορές του από το ελληνικό: «Είναι τεράστια η διαφορά. Οι διαιτητές, τα κριτήρια, οι δυνατότητες που έχεις για να πας να παίξεις και να κερδίσεις το κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το καλό που έχει το πρωτάθλημα της Ισπανίας και προφανώς, γιαυτό λένε ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με 18 ομάδες, όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους και παντού. Όλο αυτό, δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο πρωτάθλημα και το κάνει τόσο δυνατό. Η αλήθεια είναι ότι, χρειαζόταν το ισπανικό πρωτάθλημα μια ομάδα σαν τη δική μας, να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα. Γιατί όπως και αν είναι, μόνο οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Κάχα Λαμποράλ διεκδικούσαν το πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Νομίζω ότι με την παρουσία μας, τον τρόπο που παίζουμε και αυτό το διαφορετικό που έχουμε, δίνουμε ένα ιδιαίτερο χρώμα και έχει κάνει κάνει το πρωτάθλημα διαφορετικό. Μακάρι να πάνε όλα καλά και αύριο (02/06) και να προκριθούμε στον τελικό».


Για το εάν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο ισπανικό και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Ισπανία με την Ελλάδα. Η Ισπανία, άλλωστε, είναι τεράστια χώρα. Το κυρίαρχο γεγονός του πρωταθλήματος εδώ είναι πως κάθε πόλη έχει και μία ομάδα. Το Μπιλμπάο, ως πόλη, έχει τεράστια δυναμική. Έχουμε ένα γήπεδο καταπληκτικό, που φτιάχτηκε μόλις σε ενάμιση χρόνο. Βλέπεις δηλαδή ότι υπάρχουν οι βάσεις ώστε να κάνεις κάτι καλό. Υπάρχει η βάση των φιλάθλων, που μπορεί να προέρχονται από το ποδόσφαιρο, αλλά τους πιάνει πλέον μια υπερηφάνεια και για το μπάσκετ. Αυτό είναι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις χώρες, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε και για τα πρωταθλήματα της κάθε μιας. Η Ισπανία, κάθε χρόνο, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ».


Για το εάν έχει όνειρο να κατακτήσει τη λίγκα: «Ειλικρινά, είναι πολύ δύσκολο να το σκεφτώ αυτό κι εγώ και οι παίκτες μου και οι συνεργάτες μου. Ζούμε ένα όνειρο! Παίζουμε συνέχεια, είναι πολύ μεγάλη η ένταση. Όταν κερδίσαμε τη Βαλένθια καταλάβαμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Το καλοκαίρι, σε μια παραλία στην Ελλάδα, ίσως συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε κάνει. Τώρα, σκεφτόμαστε μόνο τα 40 λεπτά του αυριανού (02/06) αγώνα με τη Ρεάλ. Σίγουρα, έχουμε πιθανότητες, ωστόσο εάν στον τελικό είναι η Μπαρτσελόνα αυτές θα είναι λιγοστές. Όταν ανέλαβα την ομάδα, πέρυσι, ήταν προτελευταία. Ύστερα από 13 μήνες βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος. Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έχουμε πετύχει, η Μπιλμπάο παίζει μόλις έξι χρόνια στην ACB».


Για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Δεν έχω καθόλου εικόνα. Από εκεί και πέρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να γυρίσει το 2-0. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μέταλλο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, ωστόσο ο τίτλος γέρνει προς τον Παναθηναϊκό».


sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες