Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο»

«Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.


«Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη».


Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης. Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανάπαυσης στις δάφνες που όπως είπε γρήγορα μαραίνονται και ζήτησε να βάλουν όλοι πλάτη για την ανάπτυξη του λαού και της Ελλάδας.


Το πρωί της Τετάρτης θα ενημερώσει τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για τα αποτελέσματα της ευρωσυνόδου, σε μίνι προ ημερησίας συζήτηση των αρχηγών.




pathfinder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες