Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χάκερ χτύπησαν το Υπουργείο Οικονομικών, έκλεψαν δεδομένα


Χάκερ χτύπησαν το Υπουργείο Οικονομικών, έκλεψαν δεδομένα
Μια μεγάλη επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χάκερ από την ομάδα των Anoynmous.
Την επίθεση επιβεβαιώνει και το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών ενώ πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές και σημαντικές επιθέσεις ενάντια στο Ελληνικό δημόσιο.

Το site Secnews δέχθηκε ανώνυμο μήνυμα από επισκέπτη του στο οποίο περιείχε link προς το site Anonpaste και στο οποίο υπήρχαν απόρρητα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος.
Η ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας ενημέρωσης planet-greece είδε τα συγκεκριμένα στοιχεία και τα αξιολόγησε κάνοντας λόγω για εξαιρετικά σημαντικά έγγραφα.
Το Anonpaste είναι μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν χάκερ και άλλοι χρήστες για να δημοσιεύουν στοιχεία που έχουν κλέψει από φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Παρόμοια site είναι τα pastebin.com και το pastie.org.
Οι χάκερ ανάρτησαν τόσο έγγραφα όσο και κωδικούς πρόσβασης του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τους ίδιους τους χάκερ τα στοιχεία προκύπτουν από την αδυναμία που επηρεάζει τα γνωστά SAP συστήματα, που δεν έχει ακόμα επιδιορθωθεί από την εταιρεία (0day). Επιπλέον οι χάκερ αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε εσωτερικούς εξυπηρετητές (servers) IBM.
Οι συντάκτες του planet-greece αναφέρουν ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης εγγράφων (document management system) του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ).
Έγγραφα τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία για να μην εκθέτουν ευαίσθητες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο SecNews.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες