Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τα δύο πρόσωπα του Παύλου Χαϊκάλη


Τα δύο πρόσωπα του Παύλου ΧαϊκάληΗθοποιός για γέλια
Πήρε το πτυχίο του από τη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη παίζοντας μια σκηνή από το έργο «Δεσποινίς ετών 39». «Μα με Σακελλάριο θα πας;» τον ρωτούσαν οι συμμαθητές του. «Εύχομαι να μάθω να παίζω καλά Σακελλάριο για να παίξω μετά και Τσέχωφ» τους απαντούσε εκείνος. Τελικά οι ρόλοι ρεπερτορίου για τον Παύλο Χαϊκάλη δεν ήρθαν ποτέ. Αυτό σε τελική ανάλυση δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Αλλωστε ο ρόλος της «γκρινιάρας γριάς» στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» κατά μία έννοια μπορεί να θεωρηθεί κλασικός.
Προτού γίνει διάσημος έκανε πολλές δουλειές για να επιβιώσει: γκαρσόνι, περιπτεράς, ως και ντετέκτιβ για άπιστες συζύγους. Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν τελικά αυτός που τον κράτησε στο θέατρο. «Με βοήθησε να δώσω εξετάσεις στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Και ήταν εκείνος που πήγε και έπιασε τότε τον Νίκο Βασταρδή, που ήταν στην επιτροπή, και του ’πε δυο καλά λόγια για μένα. Οπότε μπορώ να πω ότι μπήκα στο θέατρο με μέσο...» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
Εκείνο το «μέσο» ο χαριτωμένος νεαρός με τα ροζ μαγουλάκια το αξιοποίησε στο έπακρο. Με ένα ρολάκι ξεχώρισε στη «Φιλουμένα» δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, τιμήθηκε με το Βραβείο Κουν για καλύτερη ερμηνεία δεύτερου ανδρικού ρόλου στο «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» του Φεντό και ο Σταμάτης Φασουλής τον εμπιστεύθηκε στην Ελεύθερη Σκηνή.
Βέβαια η μεγάλη αναγνώριση ήρθε για τον ίδιο μέσα από την τηλεόραση: άλλοτε με καλές δουλειές και άλλοτε με αδιάφορα περάσματα, όπως εκείνη η ατυχής συμμετοχή στη «Βέρα στο δεξί». Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει η συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» και φυσικά ο ρόλος του στο «Πενήντα  πενήντα». Μάλιστα με το συγκεκριμένο σίριαλ προσέφερε και υπηρεσίες οικογενειακού συμβούλου. Οπως ο ίδιος έχει δηλώσει, πολλά ζευγάρια τον ευχαρίστησαν προσωπικά καθώς μέσα από τον ρόλο του Μίμη που ενσάρκωνε στη σειρά γνώρισαν τη σημασία της σεξουαλικής φαντασίωσης στη σχέση.
Η πεμπτουσία της τέχνης σε όλο της το μεγαλείο: ψυχαγωγία και θεραπεία μαζί.
Πέρα όμως από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν και ένας πραγματικά δραστήριος πολίτης. Συχνά ήταν καλεσμένος στα πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών εκπροσωπώντας τον «απλό, εξοργισμένο πολίτη» και έτσι η κάθοδός του με τον συνδυασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν για πολλούς αναμενόμενη. Μεγάλο πάθος του άλλωστε είναι και η ερασιτεχνική ενασχόληση με την αστρολογία. Η έγκυρη πρόβλεψη των πολιτικών καταστάσεων θεωρείται μεγάλο προσόν...
Πολιτικός για κλάματα
Η υποψηφιότητά του στις πρόσφατες εκλογές ήταν αυθόρμητη. Μέσα από μια συζήτηση που είχε ανοίξει στο Twitter ο Παύλος Χαϊκάλης ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να παραστεί στον αγιασμό των γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τον Πάνο Καμμένο. Την επόμενη ημέρα δέχθηκε πρόταση να κατέβει ως βουλευτής και απάντησε θετικά. «Εχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο σου λέω ότι αύριο θα αγαπήσεις» του είπε ο Γιάννης Μανώλης. Ο Παύλος Χαϊκάλης φυσικά δεν χρειαζόταν καμία άλλη διαβεβαίωση. Αλλωστε ήξερε καλά σε ποιον δρόμο βάδιζε ο Πάνος Καμμένος. Εξάλλου για ποιον λόγο να γνωρίζεις το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο αποφασίζεις να κατέβεις υποψήφιος; Περιττή πολυτέλεια. Τις επόμενες ημέρες, όταν τελικά ενημερώθηκε για αυτό, βρέθηκε σε πλήρη συμφωνία. Ο Πάνος Καμμένος ανακάλυψε έναν ιδανικό ομοϊδεάτη.
Η ταύτιση των απόψεών τους έγινε ολοφάνερη και στην πρόσφατη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ. Οταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλούσε τους Ελληνες να υψώσουν τη γαλανόλευκη σημαία στα μπαλκόνια, ο Παύλος Χαϊκάλης αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να αναρτήσει τη φωτογραφία ενός αγάλματος με προτεταμένο φαλλό που συνοδευόταν από το σχόλιο «Κάποιος σ’ αγαπάει» στο Twitter. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων. Τελικά ο ίδιος απάντησε στις επικρίσεις ότι «επειδή στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ δήθεν και επειδή έγινα βουλευτής δεν σημαίνει ότι θα αλλάξω και έκφραση, έχω να σας πω ότι ανέβασα κάτι που μου φάνηκε αστείο».
Ασφαλώς έχει δικαίωμα στο κακόγουστο και χυδαίο χιούμορ όταν βρίσκεται με την παρέα του. Από έναν εκπρόσωπο όμως του Ελληνικού Κοινοβουλίου ακόμη και αυτές τις εποχές (ή μάλλον ειδικά αυτές τις εποχές) απαιτείς να μην αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με πολιτικό λόγο επιπέδου Δελφιναρίου.
Είναι πάντως άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια του. «Αν υποθέσουμε ότι η κυρία Ντενίση δεν είναι καλή ηθοποιός, ποιος λέει στον Λάκη ότι είναι εκείνος ο καλύτερος;» είχε δηλώσει δηκτικά για τον παλαιότερο συνεργάτη του Λάκη Λαζόπουλο πριν από μερικά χρόνια. Βέβαια λίγο αργότερα φαίνεται ότι εκτίμησε διαφορετικά το υποκριτικό ταλέντο του συναδέλφου του και πήγε καλεσμένος για επαναστατική γυμναστική στην εκπομπή του «Αλ- Τσαντίρι νιουζ». Εκτός από ταλαντούχος κωμικός, είναι προφανές ότι η ευελιξία απόψεων που τον διακατέχει δείχνει πως το μέλλον στην πολιτική ανοίγεται λαμπρό μπροστά του...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες