Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Δυναμώστε το ανοσοποιητικό σας τρώγοντας έξυπνα


Μάθετε ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα δυναμώσουν την άμυνα του οργανισμού σας και σε ποιες τροφές θα τα βρείτε
Αυτήν την περίοδο που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά μέγιστη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, προκειμένου να αποφύγουμε ιώσεις και κρυολογήματα. Βασικός σύμμαχος στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας είναι η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει το σώμα μας με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, το καθημερινό μας διαιτολόγιο θα πρέπει να είναι πλούσιο σε:

Βιταμίνη C

Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα μιας και ενεργοποιεί τα ουδετερόφιλα, τα οποία είναι τα πιο ισχυρά λευκά αιμοσφαίρια στη μάχη κατά των λοιμώξεων. Φαίνεται επίσης ότι αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, των λευκών αιμοσφαιρίων που ευθύνονται για την παραγωγή αντισωμάτων. Έχει ακόμη διαπιστωθεί ότι σε υψηλές ποσότητες η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού κατά των ιών. Θεωρείται επίσης ότι μειώνει την παραγωγή ισταμίνης, συμβάλλοντας έτσι στη επούλωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.
Κυριότερες πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα εσπεριδοειδή, η φράουλα, το ροδάκινο, το ακτινίδιο, το λάχανο, η ντομάτα, η πιπεριά, ο μαϊντανός, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες