Οι κοτομπουκιές αποτελούν ένα από τα πιο
αγαπημένα εδέσματα. Θεωρείται ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό και εύκολο ως προς τη
συνταγή μαγειρέματος. Τα παιδιά το λατρεύουν, ενώ παράλληλα κατέχει την πρώτη
θέση στις παραγγελίες για τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα “fast-food”.
Φαινομενικά οι κοτομπουκιές είναι μικρές μπαλίτσες
κοτόπουλου που τοποθετούνται σε συσκευασίες και που μπορεί ο καθένας άνετα να
τις αγοράσει από τα σουπερ-μάρκετ ή τα κρεοπωλεία. Έπειτα η διαδικασία που
ακολουθεί για το μαγείρεμά τους είναι απλή και γρήγορη. Κάθε μπουκιά
κοτόπουλου, αφού αλειφτεί με αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τρίμματα φρυγανιάς,
τηγανίζεται με αρκετό λάδι σε δυνατή φωτιά. Παρόλα αυτά ποια είναι η προέλευση τους;
Ποια διαδικασία περνούν μέχρι να συσκευαστούν και φτάσουν στην πώληση;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών αγνοεί την
αλήθεια για τις κοτομπουκιές ή απλώς αδιαφορεί για την προέλευση τους, μένοντας
πιστό στην πεποίθηση ότι αποτελούν μπουκιές από κρέας κοτόπουλου. Στην
πραγματικότητα, από το κοτόπουλο αφαιρούνται τα βασικά κομμάτια κρέατος όπως
στήθος και μπούτι. Ότι περισσεύει από το κοτόπουλο, δηλαδή τα κόκκαλα κι
εντόσθια, τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα τύπου μίξερ όπου πολτοποιούνται.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ροζ παχύρευστο μείγμα, το οποίο πλένεται με αμμωνία για
να καταπολεμηθούν τα βακτήρια και τέλος βάφεται με συνθετικό χρώμα.
Ίσως, τα
πράγματα να μην είναι πάντα όπως φαίνονται και να απογοητευόμαστε. Γι’ αυτό
είναι καλύτερα να ψάχνουμε την αλήθεια των πραγμάτων και να την αποδεχόμαστε!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου