Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκίνητα με επταψήφια τιμή!

Αυτοκίνητα με επταψήφια τιμή!
Υπάρχουν αυτοκίνητα που τα κοιτάμε στο δρόμο και μένουμε με το στόμα ανοικτό. Πολυτελή, γρήγορα, σπορ και φυσικά πανάκριβα. Υπάρχουν όμως και αυτοκίνητα που ούτε καν τα φανταζόμαστε, που οι περισσότεροι τα έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες και κοστίζουν αστρονομικά ποσά...

Αυτοκίνητα σαν αυτά που παρουσιάζουμε παρακάτω, βρίσκονται συνήθως σε κάποιο γκαράζ ενός ζάμπλουτου Σεΐχη, είναι παρκαρισμένα έξω από το καζίνο του Μόντε Κάρλο, στους δρόμους του Ντουμπάι και γενικά σε πόλεις που κατοικούν οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας του Forbes. Κοστίζουν άνω του 1 εκατ. ευρώ, παράγονται σε ελάχιστες μονάδες για συγκεκριμένους πελάτες και είναι τα ακριβότερα στον κόσμο.


Pagani Zonda C9

Ξεκινώντας από το φθηνότερο της λίστας μας, το Pagani Zonda C9 κοστίζει περίπου 1.000.000 ευρώ, έχει παραχθεί σε 40 μονάδες μόνο. Το σασί του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνηματα και τιτάνιο. Είναι αυστηρώς διθέσιο, οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και τροφοδοτείται από ένα V12 κινητήρα της Mercedes, ο οποίος χάρη στις τροποποιήσεις που έχει δεχθεί αποδίδει 700 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Φυσικά, διαθέτει κορυφαία τεχνολογικά συστήματα, carbon κεραμικά φρένα και ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα από την Pirelli.


Maybach Landaulet

H Maybach Landaulet η οποία και βρίσκεται στην επόμενη θέση, είναι ένα από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα που έχει δει ποτέ κανείς. Η καμπίνα είναι εκπληκτικά άνετη και περιλαμβάνει ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σας, από τραπεζάκια, μέχρι θήκες για lap-top, ασημένια ποτήρια σαμπάνιας, ψυγείο, δερμάτινες χειροποίητες επενδύσεις και ειδική οροφή που ανοίγει από όποια πλευρά επιθυμούν οι επιβάτες, προσφέροντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ο εσωτερικός διάκοσμος σχεδιάζεται ανάλογα με το γούστο του πελάτη και περιλαμβάνει πλήθος επιλογών. Ο κινητήρας είναι V12 6.0 λίτρων και το κόστος του αυτοκινήτου ξεκινά από 1.050.000 ευρώ.


Koenigsegg Agera R

Το δεύτερο πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο αυτή την στιγμή είναι το Koenigsegg Agera R με εκτιμώμενη τιμή 1.300.000 ευρώ και παραγωγή που δεν θα ξεπεράσει τις 20 μονάδες. Το εκπληκτικό αυτό σουηδικό supercar είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ο V8 κινητήρας αποδίδει με βιοκαύσιμο Ε85 1.115 ίππους και μέγιστη ροπή 1.200 Nm. Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9΄΄, τα 0-200 σε 7,5΄΄ και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 419 χλμ./ώρα. Τα φρένα του είναι carbon αεριζόμενα κεραμικά φρένα με 6πιστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Η οροφή είναι αφαιρούμενη, η κονσόλα στην καμπίνα είναι επίσης κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, με τα κουμπιά να έχουν ένα καινοτόμο φωτισμό με «αόρατους νανοσωλήνες».


Bugatti Veyron Super Sport

Στην κορυφή της κατηγορίας, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο είναι η Bugatti Veyron Super Sport, της οποίας η τιμή αγγίζει τα 1.950.000 ευρώ. Σε σχέση με την απλή Veyron, αν μπορεί βέβαια να ειπωθεί έτσι, η Super Sport τροφοδοτείται από τον ίδιο 16κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος έχει τέσσερα μεγαλύτερα τούρμπο όμως, αποδίδοντας 1.200 ίππους και 1.510 Nm ροπής. Η Bugatti Veyron Super Sport, βρίσκεται στο βιβλίο Γκίνες ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής, αφού κατέγραψε την εξωφρενική ταχύτητα των 431 χλμ./ώρα. Όσοι το έχουν δικό τους όμως, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 415 χλ./ώρα αφού για ασφάλεια έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικός κόφτης. Το αμάξωμα είναι εξ΄ ολοκλήρου από carbon, διαθέτει εισαγωγές αέρα ακόμα και στην οροφή, τα πρώτα 100 χλμ έρχονται σε 2,5΄΄ και τα 200 μετά από 7,3΄΄.


Photo gallery
photos 1, 2, 3: Bugatti Veyron Super Sport
photos 4, 5, 6: Koenigsegg Agera R
photos 7, 8, 9: Maybach Landaulet
photo 10: Pagani Zonda C9












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες