Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

30 από τα καλύτερα σκάφη του κόσμου


Είναι μεγάλα όσο δεν πάει. Είναι τόσο όμορφα, όσο λίγα αντικείμενα στον κόσμο. Η τεχνολογία τους είναι πολύ υψηλή αλλά είναι τόσο ακριβά, που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να τα αποκτήσουν. 

Μιλάμε πάντα για τα τριάντα από τα πλέον δημοφιλή σκάφη του πλανήτη, μερικά από τα οποία έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να ξεχάσει κανείς την κινηματογραφική ταινία για την ζωή του Ωνάση με το σκάφος Christina O να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι στα καταστρώματά του παρέλασαν σημαντικοί άνθρωποι που κυβερνούσαν και αποφάσιζαν για το μέλλον του πλανήτη ή διάσημους ηθοποιούς όπως οι Ewan McGregor and Scarlett Johansson να εξελίσσουν την περιπέτειά τους σε ένα Wally 118 στην ταινία "The island". 

 Οι δυνατότητές τους είναι πολλές. Μπορούν να φιλοξενήσουν με πολυτέλεια τους εκλεκτούς τους επιβάτες, ενώ η αυτονομία τους, τους επιτρέπει να διασχίσουν αναρίθμητα μίλια. Όσο για τις παροχές τους, τα εντυπωσιακά δωμάτια, οι κινηματογράφοι, οι πισίνες και τα Jacuzzi ...είναι πλέον τετριμμένα. 

Γήπεδα τένις, ελικοδρόμια, ακόμη και κήποι καταλαμβάνουν μερικά μόνο από τα ωφέλιμα τετραγωνικά των καταστρωμάτων. Υπεύθυνα για την κατασκευή τους είναι φυσικά τα μεγαλύτερα ναυπηγεία, τα οποία πληρώνουν αδρά τα πολυάριθμα επιτελεία των μηχανικών, που πονοκεφαλιάζουν νυχθημερόν για να επιτελέσουν τις επιθυμίες του εκάστοτε αγοραστή. Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία και Η.Π.Α. μπορούν να αισθάνονται περήφανες... 

 Το πιθανότερο είναι τέτοια σκάφη να μην αποκτήσουμε ποτέ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να τα θαυμάσουμε. Στην καλύτερη μάλιστα περίπτωση να τα νοικιάσουμε. Ας καθίσουμε λοιπόν νοερά στα καταστρώματά τους και με το ποντίκι ανά χείρας, ας πλοηγηθούμε με τα πολυτελή αυτά πλωτά αρχοντικά σε όλα τα ατέρμαντα πελάγη και ειδυλλιακά μέρη που θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες