Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δείτε πώς να περιποιηθείτε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου σας

Δείτε πώς να περιποιηθείτε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου σας
Ξηρή επιδερμίδα προσώπου













Αν το δέρμα σας έχει μια τάση προς αφυδάτωσηστερείται λιπαρών και μπορεί να παρουσιάσει και σκασίματα τότε θεωρείται ξηρό οπότε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, το ξηρό δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και μπορεί να γίνει εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο, τον κρύο αέρα και γενικότερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.  

Θεραπεία:
Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα προσώπου τότε να πλένετε το πρόσωπό σας μία φορά την ημέρα με ένα πλούσιοκρεμώδες καθαριστικό προσώπου χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό. Η διαδικασία αυτή είναι καλύτερα να γίνεται το πρωί. Μετά το ξέπλυμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα toner προσώπου ή και μια φυσική ενυδατική κρέμα. Εσείς που έχετε ξηρή επιδερμίδα προσώπου θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ διότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Αν δείτε ότι οι ενυδατικές κρέμες δεν επαρκούν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο serum ενυδάτωσης τα οποία είναι πιο "δυνατά" από τις απλές ενυδατικές κρέμες και τα μόριά τους φτάνουν ακόμα και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. 


Λιπαρή επιδερμίδα προσώπου

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρότότε έχει την τάση να γυαλίζει ακόμα και αρκετά σύντομα μετά τον καθαρισμό. Επίσης οι λιπαρές επιδερμίδες κάνουν τους πόρους τους δέρματος να "φαίνονται ελαφρώς μεγεθυμένοι", ενώ είναι πιο επιρρεπείς σε σπυράκια, μαύρα στίγματα, λευκα στίγματα, κ.τ.λ. 

Θεραπεία: 
Το δέρμα σας έχει την τάση να προσελκύει περισσότερη "βρωμιά" από το ξηρό δέρμα. Να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό μη αφρίζον καθαριστικό χρησιμοποιώντας χλιαρό νερόΧρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό τόνερ χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε μπορείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα καθημερινά. Αν δεν κάνετε το τελευταίο, το δέρμα σας θα γίνει ξηρό από "μέσα" και θα παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Γενικά, το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καλύτερο καθαρισμό από το ξηρό. Αν θέλετε, μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε απολέπιση προσώπου έτσι ώστε να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους με αποτέλεσμα να "εγκλωβίζεται" η λιπαρότητα του προσώπου σας, η οποία όταν συμβεί αυτό μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.


Κανονική επιδερμίδα προσώπου

Ορισμένες θεωρούν ότι το κανονικό δέρμα είναι το μεικτό δέρμα ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό στο μέτωπο και τη μύτη σας, ενώ είναι ξηρό στα μάγουλα και στο πηγούνι ανήκει στην κατηγορία του κανονικού δέρματος. Γενικά θεωρείται φυσιολογική η κατάσταση να αλλάζει (ελαφρώς) η λιπαρότητα ανάλογα με τις εποχές (πιο ξηρό το χειμώνα και πιο λιπαρό το καλοκαίρι).

Θεραπεία:
Το κανονικό δέρμα είναι και το πιο "¨φυσιολογικό", οπότε δεν χρειάζεται κάποια ειδική μεταχείριση. Πλένετε το πρόσωπό σας με τα καθαριστικά που είναι σχεδιασμένα για κανονική / φυσιολογική επιδερμίδαΣκουπίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε ένα ενυδατικό τόνερ χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε καλό είναι να χρησιμοποιείτε και μια ήπια ενυδατική κρέμα προσώπου έτσι ώστε να μην "στεγνώσει" το δέρμα. 

Μεικτή επιδερμίδα προσώπου

Η μεικτή επιδερμίδα αποτελείται από δύο ακραίους τύπους δέρματος σε ένα πρόσωπο. Αυτές οι καταστάσεις έχουν ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπυράκια και έντονη λιπαρότητα σε ένα τμήμα του προσώπου ενώ το υπόλοιπο είναι γενικά ξηρό.

Θεραπεία: 
Γενικά θα πρέπει να περιποιείστε το πρόσωπό σας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Στα τμήματα που η επιδερμίδα είναι λιπαρή λειτουργήστε ανάλογα με αυτά που αναφέραμε στις λιπαρές επιδερμίδες, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του προσώπου (το ξηρό) λειτουργήστε ανάλογα με αυτά που αναφέραμε στις ξηρές επιδερμίδες. Εάν τα σπυράκια που βγαίνουν στην λιπαρή επιδερμίδα είναι συχνά, τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή έναν αισθητικό. 


Ευαίσθητη επιδερμίδα προσώπου

Η ευαίσθητη επιδερμίδα προσώπου μπορεί να είναι είτε ξηρή είτε λιπαρή. Αν το δέρμα σας έχει αλλεργικές αντιδράσεις σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης προσώπου ή είναι ευαίσθητο στον ήλιο, τον άνεμο, στο κρύο, κ.τ.λ., τότε είναι ευαίσθητοΗ ευαισθησία μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους όπως εξάνθημαερυθρότηταφλεγμονήακμή, κνησμό, κ.τ.λ.

Θεραπεία: 
Αναζητήστε προϊόντα καθαρισμού, τονωτικάενυδατικές κρέμες, κ.τ.λ, που είναι χωρίς άρωμα και είναι υποαλλεργικάΓενικά καλό είναι να χρησιμοποιείτε "ήπια"¨προϊόντα. Η κεντρική ιδέα είναι επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν διάφορα συστατικά που "ανακουφίζουν" την επιδερμίδα. Τέτοια συστατικά είναι  το χαμομήλιη λεβάντατο δεντρολίβανο,  το θυμάρι, η αλόη βέρα, κλπ.


Γενικές συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα προσώπου
  • Πίνετε αρκετές ποσότητες νερού.
  • Χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν βιταμίνες όπως Α, B, C, και E.
  • Να κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Αν κάνετε πιο συχνά, τότε το δέρμα σας μπορεί να ερεθιστεί.
  • Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αντιγηραντικές κρέμες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. 
  • Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά.
  • Μην καπνίζετε διότι κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται αρκετά πιο ταλαιπωρημένο και πιο γηρασμένο.
  • Περιορίστε το αλκοόλ διότι έχει την ικανότητα να αφυδατώνει.
  • Πλένετε συχνά τις μαξιλαροθήκες σας.
  • Αποφύγετε να ξύνετε την επιδερμίδα σας και αν το κάνετε κάντε το απαλά.


dynamikhgynaika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες