Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οδυσσέας Βουδούρης – Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου. Παράλληλες διαδρομές;

Διασπασμένη στα δυο η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου για την υποψηφιότητα της Τίνας Καφατσάκη από ότι μαθαίνουμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας.

 Ο λόγος απλός. Οι σχέσεις της Τίνας Καφατσάκη με το ΠΑΣΟΚ με το χρίσμα του οποίου υπήρξε υποψήφια το 2006 και η πολυεπίπεδη συνεργασία μαζί του σε πολλά επίπεδα με αποκορύφωμα την δημόσια παρουσία της στην επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 στο ΙΚΑ Ζωγράφου.

 Όπως έγραψε ο Τοπικός Τύπος (βλ Ελεύθερη Γνώμη τεύχος Ιανουαρίου) μέλη προερχόμενα κυρίως από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν απέναντι στην ... υποψηφιότητα της και πρότειναν τον Ζ. Τριγάζη, μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων, ο οποίος τελεί και σε διαθεσιμότητα, για να λάβει τη στήριξη του κόμματος.

 Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε ένταση με τη συνέλευση να μην καταλήγει εν τέλει σε υποψήφιο δήμαρχο υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποφασίζει τη συνέχιση της διαβούλευσης. Όχι βέβαια ότι η όποια απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ θα λήξει τις έντονες διαμάχες αφού ούτε οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τριγάζη δείχνουν έτοιμοι να βάλουν νερό στο κρασί τους, ούτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις που συμμετέχουν στο Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου συζητούν καν το ενδεχόμενο στήριξης της Τίνας Καφατσάκη.

 Δεν είναι όμως μόνο οι αντιδράσεις όλων αυτών γιατί όπως διαβάσαμε στο zografoubloging (την παλαιότερη και εγκυρότερη δικτυακή φωνή της αριστεράς στην πόλη μας ) αναφερόμενο και αυτό στο δημοσίευμα της Ελεύθερης Γνώμης που γράφει επί λέξει ότι: “Μιλώντας, ωστόσο, με την κα Καφατσάκη μας κατέστησε σαφές πως το «Μαζί για την πόλη μας» θα κατέβει στις εκλογές ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της παράταξης μάλιστα υποστηρίζοντας την άποψη αυτή εκτιμούν ότι η κοινωνία γνωρίζει την κα Καφατσάκη και δε νοιάζεται για το τι συμβαίνει πλέον σε σκοτεινά κομματικά γραφεία. σχολιάζει το zografoubloging ότι: “Κι επειδή εκτιμούμε ότι η «Ελεύθερη Γνώμη» στο πρώτο της φύλο δεν αποφάσισε να βάλει αυτογκόλ αλλά κυρίως ο εκδότης της δεν είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας σαν κάτι άλλους, παίρνουμε την είδηση τοις μετρητοίς.”

 Βλέπουμε λοιπόν ότι όπως και ο Οδυσσέας Βουδούρης έτσι και η Τίνα Καφατσάκη συναντά ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την παλιά της σχέση με το ΠΑΣΟΚ ενώ και αυτή όπως και ο Οδ. Βουδούρης έχει αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές με ή χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Τελευταία ενημέρωση: Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι σε εσωκομματική ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη έλαβε 100 ψήφους ήτοι το 58% έναντι 73 του Ζαχαρία Τριγάζη, ο οποίος επιλέχθηκε από το 42% των ψηφισάντων. Με τον τρόπο αυτό κλείνει για την ώρα το εσωκομματικό μέτωπο που είχε ανοίξει με την πρόθεση μερίδας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κυρίως ορισμένων συνιστωσών που κατέβασαν απέναντι στην κα Καφατσάκη τον κ. Τριγάζη αλλά η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

 http://zografou.net/syriza-zografou-2/
 http://www.facebook.com/zografou.net/posts/10202364351403779

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες