Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Paranormal Activity

 
 
Ελληνικός τίτλος:Μεταφυσική δραστηριότητα

Σκηνοθεσία: Oren Peli
Σενάριο: Oren Peli
Ηθοποιοί: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Randy McDowell
Πρεμιέρα (US): 25/09/09
Πρεμιέρα (GR): 05/11/09
Είδος ταινίας: Horror | Thriller
Χώρα παραγωγής: USA
Βαθμολογία: 8.2/10
Η Κέιτι και ο Μίκα, ένα ανέμελο ζευγάρι, στοιχειώνονται από ένα αόρατο πνεύμα που κατοικεί στο σπίτι τους. Αποφασίζουν να εξερευνήσουν τις όλο και πιο παράξενες και κλιμακούμενες εισβολές, τοποθετώντας μια βιντεοκάμερα που θα τους βοηθήσει να καταγράψουν την ύπαρξη αυτής της δαιμονικής παρουσίας. Θ’ ανακαλύψουν, όμως, πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν να φανταστούν.  Η ιστορία πάει ως εξής: Το 2006 ο γεννημένος στο Ισραήλ προγραμματιστής video game Oren Peli πήρε HD κάμερες και 15.000 δολάρια (αναφέρεται ως τελικό budget), έψησε μισή ντουζίνα ερασιτέχνες ηθοποιούς να τον ακολουθήσουν, έκλεισε δύο απ' αυτούς σε μια κρεβατοκάμαρα και κάπως έτσι, χωρίς πρότερη κινηματογραφική εκπαίδευση ή πείρα, μέσα σε μια εβδομάδα είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Paranormal Activity. Το στόρι του απλό: ένα νεαρό μεσοαστικό ζευγάρι χάνει τον ύπνο του αφού το καινούργιο του σπίτι μοιάζει να είναι στοιχειωμένο από ένα δαίμονα. Στήνουν λοιπόν κάμερες μπας και καταφέρουν και καταγράψουν κάτι απ' την όλη μεταφυσική δραστηριότητα. Αφού μόνταρε μόνος του την ταινία την πρωτοπαρουσίασε Screamfest στις 14 Οκτωβρίου 2007. Η ταινία απ' τις πρώτες της προβολές έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, τρομοκρατώντας επί τω πλείστω τους θεατές της, και κάπως έτσι η Dreamworks πείστηκε και αγόρασε τα δικαιώματα του, κρατώντας το όμως μακρία απ' τις αίθουσες για δύο ολόκληρα χρόνια.

trailer: 

3 σχόλια:

  1. Από το trailer φαίνεται πολύ τρομακτική ταινία! Κάπου διάβασα ότι ακόμα και ο Steven Spielberg ενθουσιάστηκε όταν την είδε. Αυτό λέει πολλά. Είμαι πολύ περίεργος να τη δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω εχω ακουσει τα καλυτερα για την συγκεκριμενη ταινια ελπιζω να μας αφισει με της καλυτερες εντυπωσεις...

    περιμενω πως και πως να την δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Paranormal Activity πιστεύω οτι θα είναι το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς. Στην Αμερική έχει σπάσει ταμία!! Περιμένω πως και πως για να το δώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες