Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τζέισον ... reBourne;

Το «κεφάλι» της Γιουνιβέρσαλ, Άνταμ Φόγκελσον ανοίγει και πάλι το φάκελο «Τζέισον Μπορν».

Μιλώντας στον «Hollywood Reporter» ο ισχυρός άνδρας του στούντιο αναφέρθηκε και στην προοπτική της πέμπτης ταινίας του φραντσάιζ που στην τελευταία του περιπέτεια είδε τον Τζέρεμι Ρένερ να σημαδεύει με το όπλο του τη νέα εποχή ως Άαρον Κρος.

 «Το θέμα με την «Κληρονομιά του Μπορν» ήταν να δημιουργήσουμε ένα νέο σύμπαν, έναν ολόκληρο κόσμο με χαρακτήρες και στοιχεία που μας δίνουν την ευελιξία να προχωρήσουμε προς διάφορες κατευθύνσεις. Οk, η ταινία δεν είχε την απήχηση που είχε η προηγούμενη, ούτε όμως κόστισε τόσο.

Υπολογίσαμε ότι κινήθηκε εμπορικά όσο και η πρώτη του φραντσάιζ». «Οπωσδήποτε θα συνεχίσουμε να γυρίζουμε Μπορν, σ' αυτό είμαι απόλυτος. Ο Ματ έχει συζητήσει την πιθανότητα να επιστρέψει, φυσικά σεβόμαστε τις αποφάσεις του και τους χρόνους του και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική κάποια στιγμή να το δούμε πρακτικά. Πάντως πιστεύω ότι η τελευταία ταινία άνοιξε πολλούς δρόμους και πολλές επιλογές για να προχωρήσουμε στη συνέχεια».

 Όπως θα θυμάστε όσοι είδατε την τελευταία ταινία του Γκίλροϊ, δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται κατά κάποιο τρόπο από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών (για να μην προχωρήσουμε σε spoilers).

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και εξίσου «κατατρεγμένος» από το σύστημα που τον δημιούργησε.

 Με ό,τι μπορεί να καταλαβαίνουμε κι όσα μας μπερδεύουν ακόμα περισσότερο από αυτές τις δηλώσεις, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ματ Ντέιμον έχει τελευταία δηλώσει ιδιαιτέρως απρόθυμος να σκεφτεί την επιστροφή του στο ρόλο του ήρωα δράσης που ταυτίστηκε με αυτόν, εκτός κι αν επιστρέψει ο παλιός ενορχηστρωτής του φραντσάιζ Πολ Γκρίνγκρας. Για να δούμε.

e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες