Το αλάτι θεωρείται από αρκετούς, ως ένα μαγικό συστατικό, το οποίο αλλάζει τη γεύση στο φαγητό και δίνει περισσότερη νοστιμιά! Σίγουρα, οι διάφορες συνταγές μπορούν να γίνουν πιο εύγεστες με το αλάτι, μόνο που οφείλουμε να είμαστε φειδωλοί στη χρήση του αλατιού μια και η μεγάλη του κατανάλωση σχετίζεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης του αίματος (κοινώς πίεση)! Για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς εύκολα και μικρά μυστικά που μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι και να κάνουν εξίσου εύγεστο το φαγητό σας!
Υπάρχουν πολλοί, αποτελεσματικοί και καλοί για την υγεία τρόποι βελτίωσης της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού όπως για παράδειγμα, η προσθήκη λεμονιού, ελαιόλαδου, ξιδιού διαφόρων τύπων, πιπεριού, μειγμάτων αρωματικών βοτάνων, κύμινου, μοσχοκάρυδου, κανέλας, ρίγανης, δυόσμου, κάρι και άλλων μπαχαρικών.
Στα παρακάτω φαγητά αντικαταστήστε το αλάτι με τα εξής:
Για σούπες: βασιλικό, μαϊντανό, μαντζουράνα, θυμάρι, θρούμπη και φύλλα δάφνης
Για σαλάτες: βασιλικό, μαϊντανό, μαντζουράνα, άνηθο και tarragon (ατρεμισία)
Για ψάρια: βασιλικό, άνηθο, μάραθο, θρούμπη, δεντρολίβανο, χυμό λεμονιού, πάπρικα, πιπέρι, σκόρδο
Για πουλερικά: αρτεμισία, θυμάρι, μαϊντανό, δεντρολίβανο, βασιλικό ( ή με κοτόπουλο: χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, σκόρδο, πάπρικα, μαϊντανό, ρίγανη)
Για μακαρόνια: βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό
Για βοδινό: ντομάτα, μπίρα, δάφνη, μαύρο πιπέρι, μουστάρδα
Για αρνί: δυόσμο, κρεμμύδι, ντομάτες, βασιλικός, καυτό πιπέρι
Για ρύζι: κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, δυόσμο, ξίδι, γιαούρτι
Για πατάτες: δυόσμο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρίγανη, χυμό λεμονιού
offsite.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου